tittitherese.blogg.se

Om livet och levernet på bondvischan. Om djurena, studierna och ja, livet helt enkelt.

Benvenuti a Roma..

Det väntar jag på att höra..
I flygplanet.. om någon vecka. Om jag vågar lyssna alls.
Jag lider av flygskräck. Det är sjukt obehagligt att flyga.. UJ! vilken död man skulle gå till mötes om planet får för sej att krascha.
Å andra sidan sägs det ju att det är säkert som amen i kyrkan att det inte händer nåt.
Jag har alltid tyckt att flygolyckor går lite hand i hand. Händer en-händer många. Nu har det inte hänt nån, så man kan ju alltid hoppas..
 
Nu skall det ju inte hända såna saker utan jag skall flyga och häsla på mamma <3 och syrran <3.
Har inte sett mamma på 4 år, och då bara några timmar. Syrran har jag inte träffat på säkert 6 år.. Så det är god tid!
 
Det är snart 30 år sedan (???!!!!) jag var i Rom sist. Herregud hur tiden går..
Men jag kastade då,  ett mynt i Fontana di Trevi, för att få återse Rom. Skall passa på att kasta ett mynt även nu, kanske jag slipper tillbaka nån dag..
Hoppas våren är kommen och att tiden räcker till. Kan knappt vänta!
 
 

det var bättre förr?

Jag kommer bra ihåg min första kontakt ( eller uteblivandet av den) av ett hovdjur. Vi var med pappa på Teneriffa eller nånstans var man nu brukade vara i mitten på 70 talet., Las palmas, Mallorca.. Inte vet jag.
 
Nå, jag var 5 år, och pappa hade anmält mej till "dagiset" där. Jag kommer inte ihåg nåt annat av vad vi sysslade med under den föräldralösa tiden (om det här ens hörde dit) förutom ÅSNAN, som SKULLE ha varit där.. Men inte var det.. Nej, vilken besvikelse. Ingen åsna. Jag som hade sett framemot åsnan flera dagar.
 
Resan var ju annars också lite kortkommen för jag blev bestulen på min farkkurock (jeansjacka) som jag ÄLSKADE. Pappa stackarn hade fullt sjå med att få tillbaka pengar från försäkringen, och jackan jag sedan fick var inte alls lika fin..
Den stals på en grisfest. Den gillade jag, trots att jackan rök. Man satt och åt helgrillad gris och hörde på nån spansk musik.
 
Sedan var vi på utflykt till en droppstensgrotta sm var helhäftig!
Vi köpte slickepinnar i butiken bakom hörnet, dom hade tatueringar i pappret.. Det hade dom inte i Finland på den tiden.
Pappa var också på vinprovning, där jag blind som vanligt, grep tag i första bästa farbror i tron på att det var pappa, gick omkring och babblade säkert en kvart före jag märkte misstaget.. Det var lite skämmigt, kan jag tala om..
 
Från hotellet kommer jag endast ihåg spelautomaterna och CocaColan, samt simbassängen som var sjukt djup!!!
Tyckte jag då.
Ja, vad lägger en 5-åring på minnet? Inga viktiga saker tydligen!
 
Nå, men tillbaka till varför det var bättre förr. När jag var 7 år bodde vi i Degerby och där fanns det minsann en häst. Den bodde längs vägen vi körde alla dagar. EN hel gång såg jag den, och minns bra att pappa sa: TITTA en häst!! Och jag skulle lika gärna ha sett en fiskmås. Jag blev inte det minsta imponerad.
 
Hur kan det komma sej, att idag, så behöver man bara logga in på Facebook så ser man minst 3 hästar man bara borde ha. Det var minsann lättare förr...Just nu dreglar jag över en sjukt fin skäckvalack...
 
Att sånt.
Lite barndomsminnen ,
av Titti

vart vi snuvade, eller nåt ??

Alltså riktigt på riktigt. Är vi snuvade ? Åtminstone börjar jag känna mej ytterst snuvad här.
Orsaken är, att det är typ -20 grader natt efter natt efter natt..Någon natt är det inte bara -20 , utan -25..
Sedan på dagen skiner solen på förmiddagen , då man jobbar. När man stiger ut ur dörren , hoppar in i bilen för att köra hem börjar det mulna. Mulnar det inte så är det åtminstone svinkall blåst..
När man sedan är hemma, ja DÅÅ börjar snön vräka ner i enorma mängder.. Det har kommit 5-10 cm snö vareviga dag nu en vecka tror jag.
 
Nu vill jag ha vår ! Sol ! Värme ! Jag är LESS på vintern !!
Det är ganska magstarkt av mej att säga så, jag är ju trots allt den som hoppar jämfota av förtjusning när första snön faller, fast det så skulle vara i augusti.. Men nån jävla ordning får det väl ändå lov att vara !!!
 
 
Jag menar, hur kul är det här ??
 
 

potpurri

Läänge sedan jag skrev något alls här !
Det har egentligen inte hänt så mycket sedan hästen Humu flyttade hem igen. Jag har landat bra i den hästlösa tillvaron, om inget annat så är det ju åtminstone åtkilligt lättare och på alla vis en mindre krävande tillvaro, än den med häst. Frågan är om det inte blir alldeles för mjäkigt och händelselöst..Det får tiden utvisa.
 
Har grävit ner mej i stargroparna med att så årets grönsaker.. Imorgon kanske.. Det skall bli tomater, gurka, melon, chili, mangold, lök, ärter, bönor, squasch, pumpa och kanske något annat. Iår skall jag minsann inte så 15 frön av varje sort utifallatt.. Nej, jag sår högst 7 och planterar högst 5 av varje sort i växthuset.. Jag har en massa olika meloner (som ändå inget blir) gurkor och tomater. Hoppas verkligen det är ett bättre år än ifjol.
 
Hönsen börjar få våren i sej. De var ute och struttade i snön i förrgår, första gången de gick ut, hittills i vinter har de blåvägrat. Och just som dom fick upp smaken så skall dom sitta inne till sista maj... Utifall att någon fågelinfluensasjuk liten trast råkar skita eller ta en paus just på vår gård..Bara snön smälter får dom gå ut i rasthagen som är hägnad runtom.. men det lär dröja.. Världens snöstorm ute just nu iallafall..
 
Har börjat fundera på studierna mina.. Jag har ju arbetsavtal bara till halva juni.. Sedan skulle det gälla att skaffa en läroavtalsplats. Få se hur jag löser det. Det får bli närvårdarstudier, så mycket vet jag just nu.
 
Annat då?  Jag har äntligen gjort slag i en sak jag velat göra länge. Mera om det senare.
 
Det var nu det viktigaste just nu. Vet inte om det blev så potpurrigt egentligen, (dumt ord, tycker jag).
 
Skall bli såå skönt med bastu om en stund.
Mors,
Titti
 
 
År 2011 lyckades jag få två vattenmeloner ! ( Titta INTE på virkningen, jag kan inte!! Detta var redan helt överkurs :)  )