tittitherese.blogg.se

Om livet och levernet på bondvischan. Om djurena, studierna och ja, livet helt enkelt.

ge-upp tankar..

Jag har nu på allvar börjat fundera på att hoppa av sjukskötareutbildningen..Jag skulle inte vilja ge upp, vara en looser.
Men min energi är begränsad.. I den här åldern då man borde ha studerat för minst 10 år sedan, helst 20 år sedan ,så börjar ens kapacitet för att läsa/minnas/lära sej sättas på prov?
Åtminstone känns det väldigt motigt den här veckan.. Skam att medge så skolkar jag idag.. Men jag bara inte orkade. Har jobb 6 dagar denna vecka, skola 3 dagar.. Ock skola även på den enda jobbfria dagen= ingen ledig tid alls. Dessutom skulle jag måsta läsa på en tent vi har nästa måndag.
Får man köpa ork på flaska?
På sätt och vis känns det dumt att ens tänka på att sluta för jag skulle vilja lära mej det här.
Men bara människa är man, tyvärr..
 
 
 

hebreeiska + problem = ?

Började äntligen läsa till nästa tent, bara för att komma fram till att OM jag klarar den tenten på första försöket är jag snudd på genialisk!
Har ni hört värre ord än : glukoneogeneesi och glykogenolyysi  ? Nå dom var kanske dom värsta, men det är lite knepigt detta.. Faktiskt så är det det...
Det var nästan så jag tänkte jag hade misstagit mej om VAD jag studerar.. Man kunde ju tro det är hebreeiska eller nåt.
 
Problemen är ju inte slut där. Nej - Tuppen är sjuk! Han har gått och förkylt sej stackaren. Han nyser och låter när han andas  :(  . Jag satte på lite extravärme, eftersom han knappast skulle dricka varm svartvinbärssaft. Hoppas han karppar upp sej ! Han e så ståtlig, våran Yuki.
 
Så idag efter att ha varit på skogspromenad med hundarna i detta fantastiska väder (alltså SOLEN skiner !! Det är lite minusgrader och ack så vackert med rimfrost) fixade jag lite extra isolerin på hönshusdörren. Vackert kan ingen komma och säga att det blev, men hoppas det håller värsta draget borta.
 
Nu ska det äntligen bli lite skogslänkar med hundarna igen då de jävla älgflugorna lyser med sin frånvaro.
På sommaren vill jag inte heller gå i skogen bland allt gräs.. Men på vintern är det toppen!
Länken blir inte så lång ( jag mätte upp den med min nya telefon :)  ), bara  ca 3 km, men hundarna springer ju på så deras länk blir längre. Hoppas man inte hamnar mitt i älgjagandet bara..
 
Tillbaka till studierna, hormoner, nervsystem, hjärnan, ögat, örat, sinnen och lita annat smått och gott..
 
Ha det bäst!
Titti
 
Ståtlige Yuki <3
 
 

resa... ??

Såg just på ett naturpogram i TV och jag blir helt mållös av hur olika naturen och framför allt djuren ser ut på olika ställen!
Tänk att det här bara finns gråa trastar och kråkor.. Någon lite färggrannare fågel som domherren, men nog är fåglarna tråkiga och färglösa här.. I Peru / Brasilien fanns det en massa olika underliga fåglar.. vackra hyasintaror, i ljuvlig knallblå färg, en ful men färggrann stork som var vit med röd hals och kolsvart huvud och ben.. Sedan fanns det någon marsvin/hare blandning. En urful gam med skrynkligt / vårtigt huvud. Sedan fanns det helt otroliga vattenfall. Här hemma har vi dundret.. Där vattnet faller kanske 5 cm...
Nog borde man ju resa och se sej omkring, då man ändå bara lever en gång.. Eller??
 
Och när man riktigt blir lyrisk, så nog är det helt otroligt att det finns djur som giraff, flodhäst och myrslok eller en sådan där hammarhaj, eller vad den heter på svenska... Dom ser ju banne mej inte kloka ut!
Nog är Tellus en helt fantasisk plats!!

på riktigt???

Skulle ni tycka att gubben er kan fixa maten när han kommer hem kl 21? Och ni har varit hemma före det?
Suck.. Dit for han o köpa nåt ätbart.. Uppvärmda rester dög inte. Nänä..

pengarna flödar in..

Eller så inte.. Var på morgonskift idag, från 7-15 . Sedan ringde en kollega och sa att hon var sjuk, så jag fick frågan om jag ville bli på jobb till kvällen . Ja tack, det passar bra det, speciellt som det är söndag.
Så dit for den söndagen, och igen måste jag säga, att fast jag var på jobb, och fick trevligt  med lön då det var söndag så fick jag mycket mera än det.
Utöver pengar fick jag två kramar, som inte går att räkna i pengar, tacksamma ord, och en livsvisdom på vägen.
 
Har jag sagt att jag älskar mitt jobb? Visst  kan dom det där med att tänja på våra nerver och dom kan ta nästan slut ibland...
Men sedan när någon är genuint tacksam och kramar om en, så jaaaa... Då känns det bra helt enkelt!
Att sådant .

anatomi

Nu skulle det vara hög tid att börja plugga till följande prov..
Orken lyser med sin frånvaro,dock.
 
Idag har vi äntligen fått upp potatisen. Som det har regnat har den blivit i åkern ddag efter dag..Det regnade idag också, naturligt vis, men nu är potätjävlarna uppe!
Nu kan det bli vinter för min del.. Hundarna släpar in så mycket sand att det inte är sant. Tacka vet jag vinter och ren, torr snö!

glad :)

Fick även den andra anatomitenten godkänd.. Nu kan man börja läsa på följande då!

galning..

Jag har en galning i hönshuset.. Den heter Siri och har fått för sej att börja ruva.. Typ nu.. När det absolut inte med bästa vilja kan kallas sommar..
Få se hur det går för galningen Siri  :)
Hon sitter så fint i redet..Stackaren.

röra på fläsket.

Nu har jag äntligen kommit i gång med att röra lite på fläsket.
Det skulle vara  som en julklapp eller som en skatteåterbäring ifall det skulle hålla i sej. Har nu dagligen varit ut och gå, började stava igen efter en paus på många år och många pluskilon.
Idag var jag ut i ösregnet en sväng, och faktiskt så bekom mej regnet inte det minsta. Men den förbannade telefonen bekom mej desstu mera.
 
Har ni en Lumia 800? Hur funkar GPS på den? Min visar lite ditåt, hur den nu tycker. Borde inte en GPS, vilken skitgps det nu än är, visa ganska exakta mått , jag är ju inte teknikens underbarn, men har inte en GPS nåt med satelliter att göra?? Eller ?? Kanske inte.. Jag vet faktiskt inte. Men jag har gått på pricken samma runda 3 gånger, och alla gångerna har den visat olika längd på rutten. Det kastar inte med en meter heller utan snarare med en kilometer..Är  det inte konstigt.
Eller så har det med programmet att göra det är Sports Tracker. Den visar även huisiga toppkilometerfarter.. Eller så är det nu bara så att jag och teknik inte bara går hand i hand.
Skriv gärna hur era Sports Tracker funkar!
Tack,
Titti

fritid ??

Idag vaknade jag kl 4 av att någon av ungarna tyckte det var dags att sova någon timme skönhets sömn.
Efter det fick inte jag sömn mera, hade väckarklockan på 5.15.. men 4.45 kravlade jag upp mej ur sängen.. Hann koka gröt och kaffe,samt  mata hönsena före jag körde iväg till jobbet kl 5.50. Vilket var en hel del i förväg.
 
Allt för att hinna göra en läxa före arbetet började kl 7.00.. Jag MÅSTE köpa det där datapogrammet så man inte behöver sitta på jobbet och göra läxor..Jag behövde ju dessutom hjälp då jag är helt värdelös på datorn..Så före nattorna stack hem, måste jag ha min läxa fixad.. Den blev fixad, tro det eller inte.
 
Nå, kl 14 slutade jag . kl 14.40 var min kompis här, vi skulle till stallet.. Kl 15.30 började rid"lektionen".. Hemma var vi först kl 18, ( HUR kan det alltid dra ut på tiden i stallet utan att man märker nåt??)
 
Sedan skulle det vara mat för yngsta ungen skulle iväg till Brusa kl 19.30. den äldsta skulle kastas till Draksvik..
Räven hotade äta hönsena och jaa.. nu är klockan snart 21 och jag sätter ner mej!! SKÖNT!
En hel dag ledig den kommande veckan, men ingen skola.. Semester?? Nää, jag skall inte överdriva nu.. tror jag är ganska så chackmatt nästa vecka på söndagen.
 
Trevlig arbets(?) vecka!
Titti

en ridtur...

Min väninna lockade med mej till stallet idag, en ridtur på dryga en timme, härlig terräng, härligt väder, härlig häst..Och natrurligtvis härligt sällskap ;)
 
Kan det vara såå mycket bättre?? Måste nog säga att ett snäpp bättre skulle det ha varit om det varit Vidja, men Alka var inte fyy skam hon heller!
Lyfter på hatten för min andra ridkompis som är livrädd för hästar, men ändå började rida i vuxen ålder. Inte illa!
 
Tror jag måste böra fara på någon ridtur ibland, om inte annat så för att hållas vid mina sinnens fulla bruk.
 
Imorgon vet jag en som har sjuka muskler :)
 

hästfeber...

Jag lider av hästfeber.. Det har jag iof lidit av förut, men då har jag gjort något åt saken. Nu då jag studerar, kan jag inte bara göra en quickfix..
Istället har jag lovat att fara o rida på söndagen.. Till ett islandshäst stall. Inte illa. Men jag hör tyvärr till dom som inte får ut hälften så mycket av att rida andras hästar, än att ha en egen.
Jag svär på att jag någon dag ännu skall ha en alldeles egen häst. Och den hästen hoppas jag är Vidja.
 
Jag tror det skall vara en islänning. men en Finne skulle kanske inte vara helt fel.
 
Idag fick grannen hem sin baskirhingst på 1,5 år, herregud så fin han är.. Kanske en sådan? eller en Welsh Cob..Eller en Nordsvensk!! En fjording skulle inte vara helt fel det heller.. Som ni märker så har jag en förkärlek för lite tyngre raser.. Någon dag.. ja någon dag !!! Någon dag.. Vidja är hur som helst hästen med stort H..
 
Världens härligaste Vidja.. Har lessamt ..Så lessamt..Usch vad jobbigt det var att sälja henne..Har inte kommit över det än.
 
 
Vidja <3
 
 

snö bla...

Jahas, så var vintern här.
Idag då jag var ute och gick, så snöade det. Pikismå flingor, inte så många, men dock SNÖ !!!
 
Ute är det nästan på nollan och stjärnklart. Så vill det sej illa, så har vi 20 cm snö i morgon bitti. Det skulle vara ytterst ovälkommmet. Förr eller senade dimper det väl ner, hur ovälkommet det än är.
Annars så gillar jag vintern på så sätt, att hellre än att det regnar, regnar och regnar och är + 3 grader så får det vara - 15 och snö. Hundar och (häst , då jag hade det) hålls så mycket renare = huset hålls renare.
Dessutom är det ljusare och bättre på alla vis. På vintern skall det inte regna. Nåt värre finns inte.
Men ännu är det ju inte vinter..
 
På tal om helt andra saker så har jag försökt återuppta mitt stavgående som har legat i dvala i X antal år..
Idag köpte jag en pannlampa så man ser nåt, och sedan for jag ut och gå( har varit nästan varje dag den här veckan).
Och jag säger bara det, att varför i herrans namn gör man inte sådant oftare, för nog är det skönt att röra på fläsket!!
För kanske 4-5 år sedan gick jag varje dag, och gick bra ner i vikt.. Nu skulle det gälla att börja igen. Dessutom tror jag att det skulle vara bra med lite syretillförsel mellan jobb-skola-hemläxor..
 
Sålång i snöyran  ;)

spökhuset..forts..

Igår kväll rantade då dottern med 2 kompisar och min delegerade gubbe iväg, med hundar och allt mot spökhuset. Jag tackade min lyckliga stjärna för att jag fick bli hemma.
Det var också det småkusligt då jag sällan eller aldrig är HELT ensam hemma. Hundarna brukar åtminstone finnas som sällskap.
 
Nå, de gick dit, mitt in i skogen och naturligtvis, så fanns inget att se utöver det urkusliga övergivna huset..
Min kompis berättade att det lär ha levat ett barn där som var fastbundet i vedspisen...Hon lovade berätta hela storyn någongång. Låter ju lite småjobbigt och hemskt.. Jag tänkte att skrattet kanske var från någon lycklig tid då ungen slapp lös.??
( Påriktigt kanske det var en räv, som skrattade? Eller är det bara hyenor som skrattar?)
 
De kom hem efter en spännande promenad, om inget annat så fick dom motion hela bunten!
 
HUSET : Om inte detta är kusligt så vet jag inte vad som skulle vara..Ser man nåt?
 

Spökjakt..

Dottern eller möjligen hennes kompisar blev ju eld och lågor över spökhuset. Hon ringde och frågade om jag kommer med ut och gå, halv elva ( på natten) när hennes kompis slutat jobba..
Motvilligt lovade jag gå med ut längs vägen, tvärvända och springa hem.
Det var dock inte vad de hade i tankarna, nää, dom vill till huset..Som då ligger mitt i skogen..
 Där går min gräns för vad jag ställer upp på.
Jag var snabb som attan med att delegera jobbet åt gubben, som inte skulle blinka ifall spöket sprang rakt i armarna på honom..
Så, sitter här och väntar på gubben och dotterns kompisar.. Dom kan gjärna gå en liten kvällspromenad, JAG BLIR HEMMA !

kusligt värre..nackhåren reser sej..

Nu har jag bestämt mej för att börja stavgå igen.. Idag på morgonen ( märkväl, en söndag) kl 9.05 drog jag tossorna på mej och for ut en vända. 4 km är passligt att börja med..
 
Men ikväll, efter kvällsskiftet, kände jag för lite frisk luft igen, ringde gubben som också var på kvällsskift men jobbar till 22.00, medan jag jobbar till 21.00..
Nå väl, jag  hann hem, ringde gubben att jag går honom till mötes med Boo (hunden) och att han skulle plocka upp mej när han kör förbi..
 
Inga problem,. Detta har jag gjort nångång förut när han haft dagstur= dagsljus..
Det var något helt annat i kolmörkret..
 
Jag kan berätta för den som vill höra att jag är lättskrämd.. Tror på det mesta av sådant som många fnyser åt..
 
Nu kommer den hårresande delen..
Inne i skogen finns ett ödehus. Det är urkusligt mitt på blanka dagen. Det hänger ett rep i taket på vinden.. I det repet har det nångång hängt en docka... Hela ställer är bara kusligt..
 
Ikväll när jag gick förbi på vägen som ligger fågelvägen kanske några hundra meter från huset HÖR JAG BARN LJUD !!!! Alltså skulle jag ha vågat skulle jag ha vänt hem meddettsamma. Alltså på fullt allvar hörde jag barnskratt. Typ när någon åker karusell, eller gungar högt, eller blir jagad i en lek.
Usch och fy  säger jag!  Så jag småsprang vidare där i bäckmörkret.. Vilken evig tur jag hade Boo med mej, annars skulle jag ha svimmat på kuppen.
Han verkade dock helt oberörd, så det kan ju ha varit typ fåglar. Men det LÄT som barnskratt..
Jag tror inte jag gör om detta.. Jag sitter hellre i soffan än går ut och gå den tiden på dygnet.
 
Boo
 

helt vanlig fredag..

Så var det fredag igen då! Jag tycker veckorna består av fredagar och söndagar, allt däremellan går så fort så man inte hinner med.
Denna fredag, är det riktigt höstrusk ute, det regnar och blåser och är HÖST i största allmänhet.
 
Jag släppte ut hönsena på förmiddagen och stängde dörren till hönshuset så att småttorna kunde springa fritt en stund, i hela hönshuset.. När jag kom ut trängdes alla 8 under skottkärran, dom gillade inte regnet. Stackrarna.
 
Sedan var det skola idag, med fint namn laborering eller nåt liknande. Vi "laborerade" en näs-magslang.. Vi har en stackars ful docka som var en HEN, hade både bröst och snopp..Peruken hade hen på sned också.. Dessutom fattades ena armen. Nå, på den dockan skulle vi träna att sätta slangen..Det är just sånt där som jag tycker är så intressant.. Dockan hade lite med en levande människa att göra, men man hörde ju hur det ska gå till iallafall.
 
Sökte ungen från millitären, han stack raka vägen till en kompis..
 
Sedan är det ju inte fredag ifall det inte är bastu.. Potten är så full som den ännu aldrig har varit. Den rinner över... Stegen som går ner från bryggan är helt under vatten= vattnet känns kallare av nån anledning. Förde ner en termometer,  för 3 veckor sedan var vattnet 11 grader.
 
Skönt med ledigt imorgon också.. 2 läxor måste dock göras.
 
Trevligt veckoslut!

omtent..

Den sjuttons omtenten var nära på identisk med den förra.. Samma skitbild på en cell, där man påriktigt inte fattar vad som menas vara vad.. Samma svåra latinska namn som jag helt enkelt inte hittar i nåt papper eller nån bok..
Hoppas verkligen jag klarade det med godkänt denna gång så man kan glömma eländet..
På hemvägen for jag förbi Citymarket och övertalades att skaffa nya telefoner på kytky.. Nåt jag redan engång tänkt att aldrig mer.. MEN det blev Lumia 800 för hela familjen utom gubben som sköter sina egna affärer...
Intressant men bråd dag på jobbet . Jag VILL bli sjukskötare..

seriöst, mina nerver tar slut

Jag blir helgalen, rabiat, tokig och urförbannad!!!
Hur kan en jävla dator krångla så mycket, på alla fronter??
När jag skall skriva in mej hit till blogg.se så duger aldrig, ALDRIG min e-mailadress eller lösenord på första gången, nä, varje gång skall den skrivas två gånger..
 
Jag har två tuppskrällen jag behöver bli av med. Fick ett råd om att lägga in dom på Keltainen Pörssi och på Tori.fi.
Nå, vad händer ??? Ja, inte fixar jag dit någon annons åtminstone.. GGGRRRRR!!!!!!
Ena stället skickar inte ett meil där jag skall bekräfta annonsen och det andra stället påstår att jag redan har registrerat mej, det har jag kanske för 10 år sedan, men inte kan jag ju minnas lösenordet mera!! Och sedan skickar sidan nya lösenord i långa banor som inte funkar.. PEST OCH PINA !!!
 
SEDAN har jag verkligen, jag menar VERKLIGEN försökt läsa till morgondagens tent. Jag började för länge sedan, eller genast vi fick reda på tenten för ca 3 veckor sedan.. Jag har läst, skrivit av, läst, förhört mej själv, förhörts av dottern och läst ännu mera. Men inte att det fastnar i skallen. Just nu är jag på så skithumör att om jag fanannamma inte får godkänt i denna tent så skiter jag blankt i hela skolan. Den här anatomin som vi nu ska ha tent i , lär  vara det jobbigaste under hela utbildningen, men ändå.. Jag är för gammal och för dum och på för dåligt humör !!! Hur skall man kunna komma ihåg allt om hur en nefron funkar, och vad är kolloidioottinenpaine, och lymfsystemet, för att inte tala om kroppens olika försvarsmekanismer.. Nästa tent i anatomi, om jag nu alltså får godkännt i den här, blir ännu värre, med hormoner och hur de funkar osv..
Jag behöver en Cognac...
 
Tack och gonatt.