tittitherese.blogg.se

Om livet och levernet på bondvischan. Om djurena, studierna och ja, livet helt enkelt.

Justin Bieber

Härriguud! NU är han äntligen här. Förra sommaren köade flickorna i arla morgonstund efter biljetter. Och NU är minst 8 månader är väntan över.. Hur skall dom klara detta med förnuftet i behåll??
IIIKS !!!   :) :)
 
Woohoo !
Vilken tur att man inte är 17 år längre..  ;)
 
 

Islandshäst ...

Vad är det som får dessa små lurviga hästar så oemotståeliga? (Heter det så)
 
Jag våndas och vrider mej och försöker fatta vuxna beslut om hästägande. Sanningen är ändå den att inget vinner en islänning. En egen häst av annan ras kommer inte ens i närheten. ( Har ju inte det heller, så kan skriva så)
 
Hur har jag ens kommit fram till en sådan tanke ? Jag som skam att erkänna för kanske snart 20 år sedan var av stark motsatt övertygelse. Jag minns  när jag tyckte vi skulle ha häst ( ja, man kan nog kalla det för att gnata åtminstone) och jag hade velat ha en fjording. DÅ tyckte gubben min, som inte har det minsta hästintresse, att njäää, skall det vara häst så skall det vara en islänning !! Det är de klokaste ord han kläckt ur sej, någonsin tror jag.
 
Och vad gör då jag ?? Jo, jag min knäppis påstår att en islänning vill vi inte ha, dom är små och underliga. Dom fattar man sej inte på.
Och nu vill inte gubben höra ett ord om något hästköpas. Vilket jag nog förstår. Dyrt och tidskrävande är det. Men det är ju så roligt, givande, avstressande och en massa annat !
 
Inte en rätt på Lotto hade jag heller... Sånt är livet !
Här är snyggingen som är far till Vidjas senaste föl :
 
 
 
Som kompensation till islänning som icke finns har jag fått löfte om att börja motionera en eestinhevonen. ( Vad månne det heter på svenska, estnisk häst?)
Han är ju hur söt som helst, och väldigt lik en islänning till utseendet. Hoppas vi blir goda vänner, Igur och jag :)

lång natt..

Jag är rätt så ny med detta att jobba natt. Det går jättebra att vaka, men att sedan sova på dagen är oftast problemet.
Jag vaknar 11 efter 3 timmars sömn och är liksom färdigt soven.. Det är ju jättebra om man är ledig sedan nästa natt men om inte så kan jag lova att man är lite trött typ 12-02 tiden.
Förrförra "natten" (dagen) sov jag just så, och gud i himmelen hur trött jag var hela natten på jobb sedan.. Men sedan tog jag igen det igår på dagen och sov ända till halv 5 !! Har aldig hänt förut. Jag blev helstressad för ute sken ju solen och jag kunde ha gjort mycket fixare saker än att ligga och sova. Men antagligen behövdes det, för i natt är jag pigg som en mört igen :)
Gamlingarna sover också som aldrig förr inatt  :). Ingen har minsta lilla ärende.. Mystiskt. Men skönt för dom att sova gott ibland . Det kan vara full rulle också någon natt, då alla har massor med små och större ärenden , o andra sidan går natten snabbt så.
Svammel så här på nattimmarna....

vet ni vad ??

Jo, jag har köpt ägg och hyrt äggkläckare, det ni !
Chibi, den tokan har ruvat över en vecka, men spärtar omkring äggen så till den milda grad att det varje gång man går till hönshuset ligger ett kallt, på utsidan av boet  :(
 
Det verkar inte bli till nåt. Satte henne skillt i en annan bur idag för att se om hon ville ruva där, men icke sa nicke. Det ville hon inte.
 
Såå jag hittade MARANS ägg !! Och eller korsningar marans/tyrnäväläinen. Duger det med. Sedan hoppas jag att det ligger några araucanakorsningar med i postpaketet i morgon ! Mera blåvärpande :)
 
Men det rymms bara 7 ägg i kläckaren, det finns 10 ägg i paketet.. Stort problem :)
Om jag håller tummarna hela natten, månne nån vill ruva de resterande äggen då ? Kanske jag skulle prova stoppa Chibi på dem.. Bättre än att bara kasta bort? Eller ?
 
Uj va spännande ! :D

Rom <3

Äntligen blev då resan till Rom av !
 
 
Det är så länge sedan sist att mitt mattahuvud inte vill få till det, men efter nogranna uträkningar kom vi fram till att det är 27 år sedan myntet kastades i Fontana di Trevi för att försäkra en ny resa till Rom.. Ny resa blev det ju, men 27 år !!
Däremellan har jag ju nog varit och hälsat på mamma till Capri några gånger, men det är 10 år sedan sist . Sjukt länge sedan. Alldeles för länge sedan.. Det måste bli ändring på det!
 
Ändring ska jag försöka få till, vi är nämligen bjudna på bröllop till Capri nästa år. Det skulle vara finfint att fara , hela familjen !
 
Italienare är ett underligt folk. På onsdagen när jag kom dit var det kanske +20 grader, härligt soligt och vårigt !!
Vad gör då de infödda?? Jo, dom går omkring i stopparock, pipo och halsduk, på riktigt !!??!!!
Det blev bara lite bättre när det blev varmare. På söndagen var vi på marknad, det var 27 grader, och visst gick endel omkring med ylleduffel och halsduk då med.
 
Varför har vi inte sådana Porta Portese marknader även här?? Det fanns allt där. Allt från underbara gamla linneskåp till tingeltangel man inte gör ett dyft med.
Förköpte mej nästan på "arbetsunderkläder" , bekväma BH:ar som hålls på .. Här köpte jag 2 för 25 euro.. Där köpte jag säkert 10 stycken för 20.
( Härliga linneskåp !! och Naturligt vis såg mina "hönsögon" dessa härliga pastaburkar :)  Kolla alla täckjackor,  tänk er att det var 27 grader varmt !! )
 
På torsdagen gick vi som turister, sökte Fontana di Trevi halva dagen. Vi kom enligt mamma från fel håll, så det var svårt att hitta.. Men vad gjorde det, vädret var helt ljuvligt! Kunde knappt tro att det bara 3,5 timmars flygväg bort från 20 cm snö och skitkalla nätter finns ett sådant paradis där solen skiner från en knallblå himmel, fåglarna drillar och det är 25 grader varmt. Rena rama himmelriket om ni frågar mej.
( Visst är det vackert!! Helt klart värt allt sökande. Dessutom var det ju av högsta prioritet att kasta i ett nytt mynt, med  högra handen över vänstra axeln var det tror jag .)
 
( Pantheon var en märklig kyrka med ett stort hål i taket, och småhål i golvet för vattnet att rinna ut när det regnar .
Sedan var det ju den magnifika byggnaden som jag inte kommer ihåg namnet på)
 
 
Jag passade på att fylla år medan jag var där, vi gick på restaurnag och jag åt spaghetti alle vongole. Åh så gott!
Det är ett matminne jag har från ganska liten. Vi satt på Marina Piccolas restaurang med mamma och jag åt de där vongolena..
( Den här härliga lilla hönan har min syster sytt ! Gallina Josephina GambeLunge !! <3  )
 
5 dagar gick ganska fort, men de var klart bättre än inga dagar alls. Så jag var helnöjd med min resa.
 
Det är bara det att när man skall hem igen tror man ju att hjärtat skall brista.. Jag har lessamt efter mamma och Valentina..Men kanske ses vi redan nästa sommar!! Hoppas verkligen det!
 
 

long time no see..

Vad har blogg.se hittat på nu då så man inte kan svara på kommentarerna utan en massa krångel??  :(
 
Har glömt bort mitt sk bloggande totalt en tid nu. Sätter all energi på att vänta på våren som verkligen aldrig tycks komma. Idag är första kvällen då det droppar från taket ännu kl 20. Det är faktiskt en hel halv grad där ute.
 Få se om det blir -10 grader i natt också, som varenda en jäkla natt hittills.
 
Jag har sått tomater och chili samt gurka, melon , lök och lite annat smått och gott.
I växthuset är det otroliga 40 grader på dagen ??!!? Men man kan ju inte ha nåt där för nätterna är svinkalla.
Har ett jäng gamla förnster som bara väntar på att få bli någonsorts växthus/uterum. TÄNK om man ens var det minsta händig skulle det gå i ett huj att bygga ett sådant . Numero uno byggprojekt i sommar är dock hönshuset.. Om inte lottovinsten kommer dimpande, då fixar vi huset, vårt eget alltså ! ;)
 
 
Hunden , Boo, lossnar så otroliga mängder med päls just nu ( eller just nu och just nu) de senaste 4 veckorna kanske låter mera som sanningen. Att jag faktist tror han är muterad på nåt vis så, att hårena bara bildas inne i honom, och de växer igenom huden och trillar på golvet, om och om igen. Kan det vara så?
 
Men vackrare kan man knappt vara ! <3
 
 
 
I hönseriet har det hänt en del vet ni ! En "fuling" har jag nackat, den var sjuk. Det var faktiskt till den grad obehagligt att jag hoppas gubben sköter dylika uppgifter i fortsättningen. Tuppen Aurora har flyttat till ett nytt harem.
Tuppen Nugget har nära nog pippat livet av stackars Koru, som är helt förbi :(
Så jag slängde (satte) ut honom i stora hönornas bur. Där finns ju Yuki från förut, så det är lite överfullt med tuppar just nu. Lilltuppen Maj får flytta till Koru och resten av jänget när Koru har återhämtat sej.
Sedan har faktiskt ( jag tycks använda detta ord i varje mening) söta lilla svarta Priscilla börjat värpa, BLÅA ägg, åtminstone är dom ljusturkosa :)  det ni !!
 
Annat då.. Jag hittade passet i grevens tid. Jag skall ut och resa nästa vecka och passet vägrade infinna sej. Jag sökte och sökte. Såg synen då jag kom hem från Turkiet för 3 år sedan och bara stack in det i någon hylla. Men vilken hylla?? Jag fick städat på kuppen när jag sökte genom alla hyllor, men passet lyste fortfarande med sin frånvaro.
Tills jag satte eld i pannan, (väldigt terapeutikst att försöka få sur ved att brinna) då , kom jag på att jag ju faktiskt (igen) varit till Tallin också, för 1½ år sedan.. Alltså söka handväska istället. Och VOILA! Jag hittade den på första försöket, fast den också lyst med sin frånvaro det senaste året, tydligen har jag inte sökt ordentligt. För i handväskan fanns passet !! PUST vilken lättnad!
Tycker ni också att det låter som om jag inget annat gjort den senaste tiden än rest runt?? Nu drabbades jag av lite dåligt samvete , men det brukar hända titt som tätt.
 
Sedan, efter ett års våndor har jag varit och hälsat på lilla Vidja <3. Lilla var rätta ordet. Var hon verkligen så liten i fjol också? Hur som helst, såg hon ut att må prima och jag blev inte så ledsen jag trodde jag skulle bli av att se henne och hon inte är min längre.
 
 
Jag har ju även hunnit kära ner mej i följande häst.. Ófeigur.. En häst i min smak på pricken!
Men just nu skall jag ingen ha......
 
 
Det var nu lite av senaste tidens händelser.