tittitherese.blogg.se

Om livet och levernet på bondvischan. Om djurena, studierna och ja, livet helt enkelt.

pengarna strömmar in..

Kunde man ju önska sej. Jag gör mitt yttersta för att detta pengaflöde ska komma igång ..Tänk om man nångång skulle känna sej nöjd med vad man får i lön??!!
 
För en tid sedan anmälde jag mej på kvällsskift på söndagen så där som extra alltså, och idag fick jag meddelande om brist i arbetsstaben, så jag anmälde mej till morgonturen också. Alltså från 7-21 en söndag.. Enligt mina uträkningar lönar det sej :)
Fast det sen kan kännas en smula träligt kl 5.40 på måndagmorgon då man ska upp igen.. Man får ta det som det kommer.
Men imorgon är jag ledig, härligt!
 
Trevligt veckoslut allihopa,
Titti

Mamma mia

HUJ säger jag.
Idag blev det plötsligt allvar  i skolan. Jag fattar nada när det gäller grammatik. Nu ska vi ha grammatik. I finska..
Inte för att jag fattar så mycket mera när det gäller svenska.. eller engelska.. Herregud säger jag. HUR ska detta sluta. En massa underliga ( i mitt tycke lite onödiga) uppgifter. Jag tycker man kan vara en bra sjuksköterska utan att veta hur nåt verb böjs på pricken rätt. Jag anser att bara man blir förstådd är huvudsaken. Inte skadar det ju att tala ett språk bra, men att kunna alla grammatikens krumelurer.. Näää...

ditt och datt

I morse när jag klagade för gubben att jag inte har varken virke eller spik till trappstegen till sittpinnarna i hönshuset så hjälpte han mej.
Sin vana trogen gör han allt i elefantväg, när han väl gör nåt. Så nu tog han en stock (!) när jag hade tänkt mej en bräda, och sågade trappseg i den.VIPS, färdig, och elefantsäkrad.
Tingesten tar upp 2 hönors sitpinneplats, men inte har jag hjärta att säga att stegen blev lite onödigt massiv, när han väl hjälpte till.
Sedan for jag efter virke till svärmors, hittills har jag ju bara återanvänt allt. Jag gjorde ett fynd!
Tacka vet jag människor som sparar ALLT ! Dörren som gubben snickrade för 18 år sedan till hönsena vi hade då, fanns ju där, bara att knipa åt sej, så nu har jag återanvänd dörr åt kycklingarna. fattas bara lite nät till resten av väggen.
 
Sedan var det skola idag igen. Anatomiläraren hade någon åttonde växel man bara kan drömma om, hon gick igenom allt med sådan fart att man bara hann skriva hälften. Visserligen finns allt på datorn bara att printa ut för den som har printer. kan ni fatta att jag ingen har!!? Nu måste jag skaffa en, så kan man hänga med på timmarna mycket bättre när man kan lyssna och inte sätter all koncenrtation på att skriva. Anatomi tent om 1 vecka.
Huden, vävnader och cellen. Lätt nybörjar prov kallar dom det, eller nåt i den stilen...
 
Ska ränna ut i hönshuset och ta ett foto på den rörande klumpiga stegen :
Som dessutom verkar vara fel väg.. Bör vändas om?!!

Färdigt rede, förutom nu ser jag att taket inne inte blev kalkat.. Håhhå, måste fara efter mera kalk..
 
Stegen <3.. Gulliga gubben som fixade den, trots allt.
 

brusten rygg...

Jag har ni byggt/snickrat ett värprede av typ ingenting. Av bara diverse brädor som jar rivit ut som hyllor från hönshuset när det kom. (Skrev jag det redan. igår? ..)
Hur som helst, så pallar inte min rygg för att stå frammåt lutad i två timmar. Ryggen är av, redet fult, och jaa..behöver jag säga mera.. Imorgon skall det tammefan bli färdigt så man slipper fundera på det sedan.
Stegar upp till sittpinnarna och till redet. Det bör funderas på ..
När hösten kommer på allvar och regnet bara skvalar och det blåser ska det bli skönt att veta att hönsen sitter inne och gosar ( med möjlighet till att gå ut, om de vill)
Att sådant,
Titti
 
 
 

född med hammare i hand..

Knappast.
Herregud ett sådant huvudbry det var att ens komma på idén till värpredena i hönshuset.
 
Det blir inte enklare av min lathet, jag orkar inte söka mera virke, utan använder mej av det som jag rev ut i form av hyllor tidigare. Tillochmed spiken är återanvänd.
 
Idag klack idén till, men eftersom jag verkligen inte är född med hammaren (eller nåt annat för den delen) i handen, så får jag inte i gång en motorsåg. Detta skäms jag för. Men det hjälps inte. Får inte in den rätta knycken hur jag än försöker.
Nåväl, nu har jag sjuka armar efter att jag gnidit ett par timmar med en rostig såg. Delarna färdiga, behövs spik nu, (ny och rak) att fixa resten.
Inget blev som jag ville ha det, men man kan väl inte få allt här i världen. Huvudsaken att jag får in hönsena innom utsatt tid, före höstrusket.
Sedan får jag väl jaga loppor och löss i alla skarvar i trävirket som bara blev, fast jag ville vara utan..
 
Foton kommer när det är färdigare..
Mors,
Titti

bygga bygga

Idag har jag ledig dag. Det finns så mycket som BORDE göras att jag blir helt knäsvag.
Jag BORDE  - laga sista veden (orkar inte mera)
                    - läsa på tent
                    - hundra andra saker jag liksom bara förträngt...
 
Så idag har jag snickrat på hönshuset. Nu har jag kalka väggarna, isolerat i ena ändan av huset. Och fixat sittpinnar. Sedan fick det räcka för idag. Ännu kvar att fundera ut är värpredena och golvet samt taket.
 
Småkycklingarna flyttade ut igår, de fick större kvartér..Deras bur måste ännu byggas. Så nog räcker det till...
Som ni ser på bilden är jag inget byggarproffs precis :) men det får duga åt fru Hönsena.
 
 
Så här var det först, ser nog snyggare ut så här.. :/
 
Nu är sittpinnarna på plats, väggen kalkad (ännu vår på bilden)
 

svära faned

Idag var det öppnadörrarsdag i brigaden. Min son svor faneden, och mamma var mäkta stolt.
När jag äntligen fick syn på honom bland över 700 rekryter, eller det var dom inte sedan mera, när dom svurit faned,sen var dom soldater. Men i vilket fall som helst var det inte helt enkelt..
Kollade in alla långa, tog foto på flere kandidater.. (Har ju lite dålig syn, och på över 50 meters avstånd så..)
Tänkte att det är bättre att fota en för mycket än en för litet ;)
Nåväl, när jag äntligen hittade honom,  snörpte mitt modershjärta ihop sej en hel del. Han var så stilig, gick så alvarlig och så rak i ryggen.
Tyvärr blev vi utan ärtsoppa, när man måste betala kontant( vi hade endast kort)... Vad e det för sätt.. för 23 år sedan var det gratis ;)
Då var jag senast på öppnadörrar.. när Victors pappa, min man, gick i armén...
 
Nåt högdjur.. Brigadens kommendor eller nåt ??!
 
Soldater på rad
 
Victor i mitten(lite till vänster) i andra raden..
 
mammas <3
 
I stugan Hästö-Busö
 
Vackra gamla byggnader.
 
 
 
 

onödigt

Det tycks inte finnas en skola som inte har en del onödiga dagar..
Idag ska vi ha skola från 9-ca 14.30. Nå jag ska vara på plats redan 8.15 för att diskutera med min tutor(vilket fint ord va!) om att jag kan få nåt tillgodo eftersom jag ändå har läst till närvårdare ett helt år.
Ja, ibland har man faktiskt tur, jag räknas till närvårdare! Trots att jag alltså inte är det på riktigt. Så här i början slipper jag rätt så många timmar och kan istället göra nåt arbete hemma ( vilket kan visa sej vara fel val, i förra skolan skulle vi som kunde finska tillräckligt bra men inte hade betyg på det, göra ett(4) jobb hemma medan de som faktiskt satt på lektionen slapp lite lättare undan) Lång parentes där...
Nå jag hoppas hemjobbet inte är så farligt.
Men sedan...2 hela lektioner med nåt man lika gjärna kunde ha hoppat över, eftermiddagen skall fördrivas på en våt gräsplan.. Med inget ordentligt utan bara typ "lekar" för att lära känna alla... Nå, jag far ju på jobb , så nu slipper jag dit i utsatt tid, trodde redan jag måste försena mej, men lekarna kanske jag i denna ålder klarar mej utan..
 
Första tenten utsatt till början av september.. Anatomi.. Tur så hittade jag ännu en bok här på skolbibban..
Nu hinner jag läsa om cellen, huden och vävnaden.. Det här är et litet snällt prov till att börja med..
 
Summasummarum. Kunde ha träffat turorn nån annan dag och varit hemma och byggt på hönseriet hela förmiddan. Punkt!
Ps, det blev fint med kalket i taket.. om gubben inte hittar nåt passligt väggmaterial på jobbet, kalkar jag dom också. Ljust och bra!
 
Den hårt studerande,
Titti

jag själv :)

Nu har jag rivit ut alla hyllor från hönseriet :)
Det blev ljusare och känns lite större. Fick energi att kalka taket. Hade tänkt kalka väggarna men jag hoppas gubben kan fixa någonsorts bra ,hård cellplast att sätta på väggarna. Det skulle bli ljust + att det skulle isolera. Taket skulle säkert också det behöva lite extra isolering, fast där finns nåt från förut..
Hoppas jag får det färdigt på en vecka ..
 
Ut med hyllorna, här blir en bra vrå för några höns ( hybriderna= fulingarna+ tupp)
 
En hel del hyllor var det.. Det skå återanvändas till värpreden och sittpinnar..
 
Det är trångt om härligheten.. ett litet sommarhönshus, ca 1x1 meter, och där sitter dom 7 hönorna och tuppen och sover..( 2 av hönsen har av någon underlig anledning blivit nakna på halsen, detta hände under vintern hos svärmor, inga fjädrar växer tillabaka.. :(    )
Så här hade jag tänkt mej bottenlösningen. Men då måste jag fixa den andra dörren först, Nu är den vänstra i användning och den högra är fastspikad och utan gångjärn..Men det skulle bli en mycket fiffigare planlösning om man använder den dörren. Då skulle man kunna använda varje vrå av huset.. Rakt fram när man kommer in genom dörren skulle foder + en ruvnings/kycklingbur vara, på varandra..den där biten med en sned vägg skulle vara "farstun"..
 
 
 
 
 
 
 
 

HJÄÄÄLP !!!

Man ska nog inte börja studera nåt invecklat i detta skede av livet. När 20 års åldern har varit och farit för en halv livstid sedan.
HERREGUUUD säger jag. Var ju inte på första skoldagen i går. Men det tycks ta på. En hade fått åka in på akuten men hjärtbesvär, redan..
Datasystemet är typ 700 gånger mera invecklat än det i Axxell. Det är en massa mystiska ord som skall läras in, så man vet var man kan hitta vad.
De utlovade 2 kvällarna i veckan är nu, de första  månaderna åtminstone 3, och ibland har vi 12 timmars dagar...
Det kräver organisationsförmåga att få någonsorts heltids jobb att funka ihop med allt detta. Och då har ännu inte skoluppgifterna gjort entré. Sista halvåret hotade dom med att blir rent helvetiskt..Man har tur om man hinner sova någon timme ibland.. Så sa dom !
Så om jag ångrat mej 100 gånger hittills så gav jag nog nästan upp idag, faktiskt. Men men..Till julen ser jag hur det känns.
 
jaa-a... ut o fixa lite i hönshuset !
Titti

hönshuset vs första skoldagen...

Ja, tänk att allting alltid ska hända på samma gång.
Idag klämde Tyra ur sej sitt första ägg!! Pyttelitet var det.
Sedan var det ju första skoldagen. Plus att hönshuset äntligen skulle komma idag.
Gubben jobbade på fint igår, helt för sej själv med att gräva undan matjorden och fylla på med sand. Jag trodde ju i min enfald att han skulle klara sej förträffligt även idag, men nej, det gick ju inte för sej. Han behövde nog inte så mycket hjälp, men eftersom projektet var mitt så ...(skulle jag finnas på plats, )
Nå, detta funderade jag på medan jag susade till skolan, för att anmäla att jag nog kommer, men inte idag. Sen susade jag hem tillbaka och hjälpte gubben med grunden. Det var nog rätt så svettigt att spada på sanden, så det var på sin plats med hjälp iallafall.
Då var det bara att börja vänta på att lilla hönseriet skulle komma. Och efter lite missöden här och där är det äntligen på plats. MINDRE än vad som uppgavs i annonsen, så det är ett litet minihönseri. Nån höna kan jag ännu utöka med men sedan är det stopp.
Det är riktigt sött och inne är det ljust (3 fönster). Nu ska jag kalka väggarna och fundera ut vad jag skall göra med golvet. Och med taket, det är skrynkligt..
 
Tyras ägg ( imitten alltså)
 
gubben gräver..
 
 
taket har tagit stryk, då lyften i andra ändan (säljarens) inte var värd ett skit..så taket skrytta ihop sej..
men jag tror vi har nån takplåt i gömmorna.
 
innuti är det riktit ljust och mysigt.
 
 
 
 
 
 

slita rumpan...

På skolbänken...
Oj du gode tid, i morgon börjar skolan, och jag har ångrat mej minst 100 gånger att jag alls tänkte tanken på att skola mej till sjuksköterska. Eller åtminstone att jag var så dum att jag faktiskt sökte till skolan, så där på pin kiv, kolla om man slipper..Att jag sedan slapp och verkligen tackade ja, det har jag svårt att fatta..
 
Ni märker att motivationen är på topp! Jag trivs ypperligt med det jag gör just nu (närvårdare). Varför ska jag då försöka bli nåt mer?
Nå, jag ger detta projekt tid till julen, då tar jag en funderare på om jag vill fortsätta eller sluta.
 
Suuuckk...
Den redan skoltrötta,
Titti

ur spår

Jag är ur spår..
Annars bara.
Hoppas på att ens hönshuset fixar sej. Att gubben kunde ägna 3 timmar på det projektet efter 2 månader med enbart silosbygge. Han borde jämna till marken dit huset kommer. (Dit HAN vill att det ska komma..)
Har haft 2 lediga dagar, jätteskönt. Ändå känns det blääh. Kan ha med hormoner att göra. Arma dagar ändå!
Nå på onsdag börjar skolan. ( vad gjorde jag fara dit för då???)
Nu går jag och lägger mej. Onödigt att sitta här och vara på dåligt humör.
 
Hönsena (får mej på gott humör, förutom tuppskrället som envisas med att flyga på en..)
 
Klara:
 
Tuppen Yuki med sina fruar: Skrållan, Skrållan,Skrållan och Siri
 
Siri, Tyra och Klara
 

duktiga dotter ( fortsättning följer..)

Nu måste jag få skryta med min dotter ( vår dotter)..
Ända sen hon föddes har hon varit lite tvärtom.. Hon hade hår som ett troll, svart och långt.. Folk som kom till BB för att gratulera och se på det lilla livet, glömde gratulera.. Det första som varenda en sade var : Herregud vilken kalufs.. Och det stämde ju ioförsej.. Redan när hon var 3 veckor klippte jag pannluggen på henne. Håret fick shamponeras varje dag. Och inte visade det några tendensaer på att lossa heller, som många babysars hår gör.
Nää, när hon var ett år, var håret ner till axlarna, och ganska ljust, topparna var svarta :)
Det var våran Amanda det.
Härliga unge ! Hon är sej själv i alla lägen, och bra är väl det !!!
Hon började rita redan som liten unge, duktig var hon ju redan då, men ju mera hon ritar, desstu skickligare blir hon.
Hon har ärvt sin farmors och morfars talang. Min farmor var också bra på att teckna. Min faster och hennes söner likaså.
Nu ska hon börja en ettårig linje i folkhögskolan som heter nåt liknande som Seriekonst och grafisk design.
Det är hennes mellanår. Sedan fortsätter hon i Åbo Akademi för att läsa biologi..
Det var en unge av tre.. mera skryt på kommande ;)
 
Här är lite  mera av hennes alster:
vattenfärg, pumpor,
dagens prinsessa,
vattenfärg vattenfåglar, dåligt foto..jättefin "live"
diverse andra..
björk och al "modellerna" är från "top model" häftet, som är sjukt fint, men som hon tappat!
jaa-a. jag är säkert blind vad gäller hennes teckningar, men jag tycker dom är jättefina.
 
stolt mamma
Titti
 
 
 
 

envisare? envisast !

Böjs det så ? :) Låter konstigt.
 
Nå, hur som helst. Jag kan inte annat än beundra gubbens envishet. Och min, där vid sidan om.
Jag har talat om att bygga stall eller hönshus i evigheter. Varvid gubben alltid snällt kommit och tittat på dom tänkabara byggplatserna, sett fundersam ut (medan han tänkt på nåt helt annat), och sedan har vi alltid slutat i skogsbrynet, där sommarhönsgården ligger.
-Hur sku de vara här? Har han frågat åtskilliga gånger, och jag har ratat platsen lika många gånger. Jag vill ha hönshuset framför huset, där det på vintern är närmast att dra nån elsladd, och dit utelampan ( den som vi egentligen inte har, men någon strålkastare är det) lyser, ens lite.
-Nej, där går det nog inte, där skall veden vara, där skall det klabbas, och där skall traktorn svänga och gud vet vilka förklaringar jag har hört genom årena.
Han är dock så slug att han kommer emot en millimeter ibland..
- Om man fäller det där trädet, och det där och kanske det där, Och tja, ställer man det här så växer inte kantarellerna där mera..Det blåser och så vidare i det oändliga..
 
Varvid det är timeout en tid, han vet ju att jag inte varken kan eller har råd att bygga nåt själv.
Nå, nu har jag skruvat upp tempot rätt rejält för jag MÅSTE få ett hönshus. Har tänkt på talko och på att utnyttja vänner, bekanta och arbetskamrater ;)
Jag har varit desperat! Nu är hösten just här, och som genom ett under dök ett passligt stort, rätt så billigt allternativ upp och idag gick vi rundan igen..
Framför huset lirkade jag..
-Nää, hur sku det vara härdå? varvid han alltid släpar mej upp till växthus knuten.. Nej säger jag..
Varvid vi traskar ner till skitbrunnanrna, där det är plant och bra.. men nej, där blåser det för mycket. Det blir kallt för dom arma hönorna (märker ni, vilken omklädnad av meningen- det blir dyrt,drar för mycket elektricitet)
 
Varpå vi befinner oss vid skogsbrynet brevid hönsgården.............................Där det genom ett guds under inte blåser ett skvatt !?
 
Behöver jag säga att min desperation är så stor, att jag TACKADE JA till den jäkla platsen, bara för att få ett hönshus NÅNSTANS!
Vet inte vem som är envisare, jag som orkar gnälla om ett hönshus eller han som fick sin vilja igenom, och hönshuset ska stå i skogsbrynet.. Vi vann väl båda på vårt sätt...
Nu är det bara att vänta på det.. Och att betala..Tror jag måste jobba "några" skift extra..
 
Här vid förra hundhagen, framför huset vill jag ha hönshuset..
Här, mitt i skogen , i mörkret, i gömman, vill gubben ha det (nätet är för att skatorna inte ska röva äggena)
Bonusbild, min älsklingspelargon som jag fick av föräldrarna i våras
Bonusbild annars bara..

vad vill du veta?

Inspirerad av min svägerskas fråga på sin blogg, ställer jag samma fråga:
Är det nåt du vill veta som jag har förklarat dåligt eller inte alls?
Vad vill du läsa mera om?
Vill du läsa nåt alls ?
Mera bilder? (Min kamera är syndigt dålig..)
Berätta för mej, tack!!
 
 
Kycklingarna har vuxit som bara den. Tog foton på dom för kanske 5 dagar sedan, och nu idag, när jag tog nya foton är de massiva jämfört med de gamla bilderna. Det är 2 tuppar och 4 hönor. jag valde rätt så bra :)
Tupparna Maj och Koru har kanske inte så bra namn nu längre ? Koru (Smycke) kan ju få heta så, men tuppen Maj? Det är bäddat för identitestskris..
 
Idag har jag hittat mitt blivande hönshus. ca 10 m2 , lite onödigt långt borta men till det priset tänker jag hugga till. Jag lär aldrig få det byggt ändå. Hoppas planen håller!
 
Håll tummarna!
Och ställ frågor och kom med synpunkter (även om du inte brukar läsa, men råkar titta in)
Titti
 
Här är Maj, han har betydligt större fjädrar på fötterna än flickorna. (bild från idag)
Här är småttorna för 5 dagar sedan, de ryms bra och äta från "automaten"
Bild från idag, de har vuxit ur den.. Jag ska köpa en 1½ liters tölk o ställa den på högkant till förljande
Äldre bild, Här har dom inga vingpennor ännu..Riktiga babysar <3
 
 

typ 11 miljoner.. eller nåt..

Det är vad som vankas endera idag eller imorgon i lottopotten.
Tänk tanken, att du har vunnit 11 miljoner euro.. Fast du skulle hamna att dela vinsten med en, två, tre andra..
Det första jag skulle göra skulle vara att ta hit ett gäng byggkarlar. Kanske 10 stycken. Dom skulle få fixa listerna, farstun, övrevåningen, övre WC:n, taktäckorna, plåtarna kring skorstenen, rappningen av sockeln, remont av kök och badrum. Sedan skulle jag köpa nya möbler, soffor, sängar, skåp,.. Jag skulle betala en miljon till mina älsklingar Simon och Thomas för att komma och ändra på hela huset.. Jag skulle låta bygga hönshus, stall, (jag skulle köpa tillbaka Vidja och en passlig kompis åt henne), garage och vedlider..Jag skulle byta bil, köpa bil åt pojken, betala körkort åt flickan.. Köpa kläder, Investera, Resa utomlands.. Skulle det bli nån slant över skulle jag gladeligen satsa dom på en kock, en städerska och en personal trainer.. Sen skulle jag studera för mitt eget höga nöje och jobba 3 dagar i veckan...Sen skulle jag betala ens och annan skulder.. HERREGUD; LÅT MEJ VINNA PÅ LOTTO !!!! TACK OCH AMEN !!! Och ifall jag skulle ha den makapära turen att vinna ens 10 euro, låt mej investera dem vist. Amen..

nytt liv

Nu har jag jobbat 7 skift på 6 dagar. Det är ganska mycket mera än i "mitt förra liv" i blomsterhandeln.
Jag ångrar inte en minut. Men bävar för skolstarten  den 22.8..
Egentligen borde man kunna leva nånsorts " påvarandra liv" för visst vore det fint om det skulle vara diskat o städat och maten skulle stå på bordet när man kommer från jobbet.. Inte skulle det skada att hinna/orka ta en svängom via stallet ibland..Lessamt efter Vidja...
 

i did it !!

JESS, 14 timmar arbetspass undan, o det var nu lite som att vara hemma på nåt underligt vis. Gick bra, inga problem, fast den sista halvtimmen när tanterna o farbröderna redan  sussade sött, gäspade jag nog ..
 
Nu skall bastu med dopp smaka ännu bättre än normalt !!
 
Gonatt hörni,
Titti

ryttarmästar Silverlod

Nu har jag ( tack Margita) hittat texten till sången. Den hade "bara" 20 verser. Och mannen hette Ola , inte Ole.
orkar ni så läs texten, hör för er en 90 årig tant knarra på, alla orden kom hon ihåg, på pricken!
Hon sa att hon kan 100 sånger till, Imorgon jobbar jag dubbelskift, kanske jag har glädjen att höra nån till!
 
http://www.dagensvisa.com/minata/texter/ryttart.html

härliga gumma

Det var rörande så det förslog, då en gumma ville sjunga en sång för oss sköterskor.. Hon sjöng en kilometerlång, hjärtnypande kärlekssång om Elin som satt och spann och sörjde sin man som försvann i Polska kriget..
Sonen hade flyttat och inte hört av sej, kon hade blivit uppäten av vargen, och där satt hon och torkade sina tårar på förklädessnibben. Mittiallt stiger en fin riddare in i köket, i silversrustning. Hästen hade han lagt i det tomma stallet och gett av höet som den döda kossa lämnat kvar. Elin kunde på inga vis ta emot en sån fin herre i sitt enkla hus, dessutom hade ju hon sin Ole som försvunnit i strid.. I sista versen ( av säkert 25) kom det fram att riddaren var Ole, som blivit adlad i kriget..
Voi goda gumma ändå, det här var nåt att minnas!! det VAR en så fin sång, sjungen med rörande knarrighet.
Det är inte alla som får ta del av såna guldstunder, på jobbet dessutom.

i med bättre växel

NU ska den här frun växla upp , Det kommer arbetserbjudanden från höger och nästan från vänster även.
Den här branschen är ju lysande för den som älskar att jobba, helst 7 dagar i veckan och några dubbelskift på.
 
Så häftig tänker jag nu inte bli, men det är en känsla jag inte haft förut, i mina tidigare jobb, att lönen är vad du gör den till, med att jobba.
Så medan skolan ännu inte börjat och man inte behöver fundera på en massa hemuppgifter, så ska jag passa på, och JOBBA! Några extra dagar o några dubbelskift.. Så får vi se hur det känns sen.
 
Ut och möta tuppen, tänk att en liten fågel kan injaga skräck i en bara med att flaxa lite med vingarna. Man vill INTE ha honom i famnen.
 
Härligaste Vidja<3

överkörd..

Så känner jag mej idag, och det bådar ju definitivt inte gott, för skolan har inte ens börjat ännu!
Nu måste jag få marra... . Som att veden, som aldrig blir färdigt..
 
 
Hönshuset som har typ en månad på sej att bara falla ner från himlen, för ingen hinner bygga ett, och jag vet att jag själv varken kan eller har tid att bygga ett, ens ett aldrig så litet krypin för dem.
Tuppen har ju satt upp sej på frivilliga listan till att bli gryta. Bilen borde besiktas, men först MÅSTE den repareras, och det kostar A) pengar, B) när skall jag kunna vara utan bil ens 2 dagar?
 
Det känns som om det skulle finnas 100 saker till att pipa om, men kanske jag nöjer mej med det här nu..
 
OCH det finns ju faktiskt ljusglimtar också, som jobbet. Det är verkligen något att vara nöjd och glad över.
 
Ha det bra,
Titti
 

Ledig dag :)

Vad gör man? Jo, man sover lite längre.
Man plockar lite hallon, dom växer 5 steg från dörren och ser fina ut.. Blåbär finns skogen full, men var och såg efter kantareller. Hittade inte så mycket, men så det räcker till laxknytena jag tänkte till mat.
Klabbade lite ved, nu börjar det bli tråkigt.. Man borde inte ha någon paus utan klabba vareviga dag, då går det av bara farten.
Tuppjäveln checkade in sej för en mustig gryta idag.. Han har varit from som ett lamm hittills. Förra veckan flög han på benena bakifrån, men så lite så jag tänkte det var ett misstag att det snuddade i. Men idag flög han på, och ville inte ens ge upp utan fortsatte fast jag viftade till honom. Han har inte riktitgt rätta tager än, men om han tänker fortsätta, får ni ge nåt smarrigt resept på coq-au-vin..
 
Nu ska jag sätta på grillen och kasta på knytena-mums!
 
Tuppen Yuki, lever ett farligt liv just nu..
 

ghostbusters

OJ du milde himmel vilken skitfilm..
Kommer inget klokt i TV:n  lördagkvällen till ära. Vi har antennen sönder, så det är 1½ år sedan vi såg några ordentliga kanaler.. Det kommer olympiader, Salatut elämät, Biggest looser och 100 andra pogram, utan att JAG SER DEM !! usch! Ser bara tråkiga program som filmer som Ghostbusters.. vem F-N vill se sådant? På Viasat tror dom att det är vad folk längtar efter att se...
 
På tal om det.. SPÖKAR det hos er?
 
Fast det här är ett nytt hus ( typ 12 år gammalt) så hörs det steg från övrevåningen fast ingen är där?
Och lampan som funkar med rörelsedetektor i källaren lyser lite hur den vill... Man får vara livrädd på vintern i mörkret när man går dit och lampan lyser, fast ingen varit ner på timmar..Uj och fy för spöken....
 
 
Titti

psykning...

pågår.. Jag har psykat mej själv till att 6 dagar jobb i veckan är vad som gäller, när det inte är praktik. Psykningen har gått bra hiittills. Så till den milda grad att jag blir frustrerad över att ha ledigt imorgon.. Efter bara 4 dagars jobb.. Jag vet att jag hinner ända åsikt 10 ggr om nästa vecka, då jag faktiskt jobbar 6 dagar. Jag tar igen mej sedan när det är praktikveckor.. och jag inte kan jobba.
 
Idag har jag hälsat på i Ingå, födelsedagskalas x 2 var det där.
Trevligt att träffa syskonen och härligaste brorsdottern (de enda). Hon är 3,5 år och helt underbar.
Vi tittade på fotona på mina kycklingar och jag frågade henne vad hon tycker att de borde heta, då 2 fortfarande är utan namn.. jaa, dom kunde nog heta något liknande som hon kanske tyckte hon..Liksom Aurora.. och kanske Mai.. :)   <3   Så nu heter de då :Maj, Aurora, Plopp, Chibi, Rika, Koru /Kuro har inte bestämt vilket..
 
Första dagen på nya jobbet undan. Det blir nog bra !
Nu ska jag försöka njuta av den lediga dagen !
 
ha det!
Titti
 

jaahas..

Inga namn. Då får vi hitta på nåt själv då :)
Ikväll var det lite mera att göra på jobbet då vi var en mindre än normalt.
Imorgonbitti skall jag första gången till ålderdomshemmet. Hur skall det gå då..På söndag är det ledigt !
 
Ikväll kom Victor hem från armèn, och gubben och dottern fick äntligen silosen nästan färdig..Ingen har lagat mat förrän nu. Så vi är värre än italienarna.. Vi äter kl 10 på kvällen.. Det är ganska pinsamt faktiskt.
 
Nu fredagens favorit i repris, BASTU + DOPP !!
 
Ha det ,
Titti

namnförslag, tack!

Nu får ni hjälpa till att döpa 2 av kycklingarna. Här blev det idètorka.
Tyvärr vet jag inte om det är tuppar eller hönor, men hönor hoppas jag på. Så namn åt en gul och en grå liten skönhet.
De andra har japanskt klingande namn för flickan är mangafreak. De heter Kuro (vilket lär betyda svart),
Rika (flicknamn), även hon är svart. Den bruna lilla heter Chibi (liten) och den största ljusaste ska heta Plopp...
Och inte bara Plopp utan Pllopp, eller hur det nu kan tänkas skrivas.Väldigt rullande bokstäver ;)..
Det för att den klämde fram en rejäl plopp mitt framför näsan på oss..Arma "barn".
Jag gillar själv namn som Alma och greta, men de får inga medhåll här.. Anki (sorry Anki :) )  var igen ett hett namn..men jag vägrade. Anki ska få ha sitt namn i fred..
Så kom gjärna med förslag :)
Titti

nöjd

Måste bara snabbt berätta att jag är helnöjd med branschbytet, fast det är många som undrat hur jag ids byta från blommor till åldringar.
Idag var en bra arbetsdag. Tanterna och farbröderna e så härliga :)
 
En nöjd,
Titti

inte brist på sysselsättning

Nu då jag ska börja studera, behövs det tid. Helst skulle veckan få ha 8 dagar. Eller i åtminstone så, att dygnet skulle ha 30 timmar.
Jag ska ha tid till skola, visserligen bara 2 kvällar i veckan, men ändå. Sedan skall jag ha tid till att jobba. Först på bäddavdelningen, men inte heltid,  eftersom jag vill jobba nån lördag i blombutiken också.
Men för att få heltidsjobb krävs några timmar till, vilket jag fixade igår. Jag ska hoppa in på ett ålderdomshem mellan varvena.
 
Det är efter det som timmarna inte riktitgt vill räcka till. För med skolan kommer en massa hemarbete. Sen är det ju hundarna och hönsena. För att inte säga familjen med matlagning, tvätt och annat.
Så någon brist på sysselsättning framöver tror jag inte jag har.
Som man bäddar får man ligga...
 
Bädda bra!
Titti
 
 

Varning !! äckligt söta småliv.

Kunde inte hålla mej..
Utan måste köpa några kycklingar.
Jag sade nej tack 2 gånger, sedan tyckte jag det blev lite tjatigt och dessutom  verkade det  liksom lite otacksamt på nåt sätt.. att tacka nej , en massa gånger..Bara för att man vet hur det går. Jag hade ingen bättre orsak. Man har väl varit med förr !
Nå, idag for jag iväg på kycklingshopping , fast besluten att köpa HÖGST fyra stycken..Men eftersom jag känner mej själv satte jag ändå en absolut högsta gräns på fem stycken. Alltså jag skulle köpa 4, absolut max 5.
 
Nå hur gick det?
Just precis som jag hade inbillat och intalat mej att det inte skulle gå, fast jag visste exakt att det skulle sluta med flera än 5. Hade genast satt blicken på en härlig chokobrun liten varelse, men den verkade hängig, så jag ratade den.. När jag plockat ihop 5 stycken , kunde jag inte låta bli att nämna att den bruna var så söt, men verkade hängig. NÄÄ, inte eden hänging, den är bara lite yngre,nästan nykläckt jämfört med de andra som var hela 2 dagar.
Hon gav mej den på köpet och påstod stenhårt att ingen kyckling nånsin dött hos henne. Jag tackade och tog emot och hoppas alla klarar sej. Den ser frisk ut, men den var lite sömnig..
 
Gubben kommer att älska mej...
 
Här är sötingarna :