tittitherese.blogg.se

Om livet och levernet på bondvischan. Om djurena, studierna och ja, livet helt enkelt.

vemod...

Idag var det en vemodig dag. I morse satte jag kaffet i fel hals när jag såg hur något kom körandes på våran lilla väg med blåljuset påslaget. Tänkte först det var en ambulans, men det var en brandbil.. Inte igen tänkte jag, travade upp till övrevåningen för att ha bättre sikt, och jaa, där stod granngubbens hus i ljusan låga. Igen.. Arma stackars man. Han har byggt och spikat vareviga dag i regnet i somras.. Reparerat och byggt till.. Efter branden för inte så många år sedan...
Det  var vemodigt, och sorgligt. Samtidigt blir man ju lite småsur när gubben inte lär sej av en gång.
 
Sedan körde jag i väg till jobbet.. kom ju inte i väg i tid då en av brandbilarna satt i diket och jag inte kunde köra förbi. Hann till jobbet så där just och just.. Det tog 45 minuter att köra mot vanliga 30.
Har just köpt en ny jul-cd med Peter Jöback. Den är så vacker och lite vemodig också den.
 
På jobbet var en patient på sitt yttersta.. Blev vemodig igen när jag körde hem från jobbet, hörde på Jöback och tänkte på hur månne patientens liv har gestaltat sej.. Hur har hen haft det i sina krafts dagar, och att hen nu ligger där, på min avdelning och väntade på slutet..
Hur blir mitt slut ??..  osv... Jöback ska man inte höra på!
 
Var efter ungen till Dragsvik, där stod han så stilig och rask och väntade på mej <3 Yngsta ungen slapp också hem i snökaoset och nu är alla hemma.. SKÖNT! Ska passa på att krama om dem alla lite extra.
 
För att byta samtalsämne litet så ruvar Tyra.. Herregud det skulle inte behöva komma mera kycklingar nu mitt i vintern.. Det räcker med Nugget!  Jag trodde Tyra var död när jag såg henne ligga där i redet, hon hade inte riktigt den rätta knycken, låg inte platt som en pannkaka.. utan såg allmänt död ut.. Men där låg hon och tryckte på 2 ägg, luringen :)
 
Snöyra <3
Snöyra <3
 
Vågade inte sätta eld i pannan idag för all blåst.. men ljusen värmer också lite grand :)
Risgrynsgröt och julsånger...
 

nukkumatti..

Är det Mr. Sandman på engelska det?? Och vad månne herrn heter på svenska? Sovmats?
I vilketfall som helst har uslingen övergett mej i natt. Halv fyra stack han sin kos och lämnade mej ensam i natten.. Skitgubbe.
Tre hela nätter före det hade han dock varit med mej, hela långa natten. Detta till hans försvar...
Men i det stora  hela tror jag att det är slut mellan  Sovmats och mej.. Han kommer på besök någon enstaka gång. Därimellan kommer han bara och sticker illa kvickt igen = Jag brukar sova urdåligt..Krattkategori helt klart !
Somnar nog men vaknar minst var tionde minut känns det som..Dessutom vaknar jag vid tvåtiden och är totalt övergiven av Nukkumatti..
 
Kommer ihåg då jag var liten och såg på Pikku Kakkonen. Det var keikkor o greijor det! Lasse Pöysti läste en sagsnutt och Nukkumatti kom farandes med dom mest mystiska farkostar. Det var ubåtar och helikoptrar, åsnor och cyklar.. Sedan öppnade han en påse med unihiekka, sömnsand, och det var garanterat så att man gäspade när han kastade sanden!! Jag lovar !
Men mycket vatten har flutit under broarna sedan dess och numer skiter han i mej.
Nukkumatti med sin säck med unihiekka.. Oj oj..
 
 

halsdislokation ...?

Heter det så? När huvudet lämnar kroppen? Det är vad som skulle hända idag, men ack, det hände inte.
Tiden tog slut, så dom får leva nån dag till, dom elaka skitarna.
 
Ska på Tupperwaremöte idag :)   känner mej som 60 eller nåt.. ;) Men det kan det vara värt !
 
I väntan på dislokationen köpte jag äntligen en frys.. Så nu ryms det tuppar i frysen. Vår nuvarande är helt värdelös. Det ryms in ett bröd och 2 påsar ärter och så är det fullt.. typ.

och trevliga arbetskamrater har man..

Man vet ju adrig när man ska bli sjuk. Man kan bli sjuk av blotta tanken...
I går hade jag en halv pizza med mej till jobbet.. I natt var det två prilliga kolleger på jobb. Man vet aldrig vad som händer då dom jobbar.
Dom hade så vackert satt en buon apetit lapp på pizzaboxen, och sa i förbifarten att dom torkat vessagolvet med den,,, Man kan få spysjuka av tanken. Jag lovar!
Så OM jag får minsta lilla fel, har jag sagt att de som får komma på jobb är dessa två. Skrattar bäst som skrattar sist...När telefonerna går varma klockan halv sex i morgon bitti.. Det ni !
:)

synd och skam

Har klagat på ridvägarna här i omnejden. Men om man bara hänger efter någon som skuttat runt i skogarna i 40 år, så finns massor med små trevliga stigar.
Så det är faktiskt synd och skam att man inte har någon häst att utforska alla dessa stigar med?? Visst är det !?
 
Jag frågade gubben ifall han blir jätteglad om jag skulle ge honom en häst i julklapp.. Han grymtade och fnös i stil med att det betydde att han inte skulle förstå att uppskatta en sådan enastående fin julklapp.
Jag tänkte som så många andra, att man ger något man själv skulle ha nytta av.. Han kan ju ge en motorsåg eller nåt sådant i stället ?
Nå, ridstigar finns det, fast jag inte trodde det.
 
Ha en skön helg
Titti
 
Fina Vidja och ridstigar...
 
 

oliiidligt...

Spännande?? nja, nä, mest olidligt eländigt.. eller inte ens det, utan kanske bara sorligt/lessamt..
Jag kan inte gå in på VAD det är som är knasigt, men vi får se vad framtiden utvisar..
Nu om aldrig skulle det sunda förnuftet få funka.. O andra sidan är det ett tillfälle att verkligen få tänka med hjärtat o skita i resten.
 
Att sådant.. Två dagar ledigt nu. SKÖÖÖNT. Fast jag sov så gott i natt att jag inte sovit så bra på gudvetnär.
Hann jag gnälla här redan att natten före det vaknade jag 1.52, och där var sedan den nattens sömn. Förra natten sov jag hela 6 timmar. Jag vaknade inte ens många gånger!
Försökte få med min nålrädda dotter till blodgivningen i morgon.. Tror bestämt jag misslyckades. Men jag skall iallafall gå. Jag tror att det är mer än 4 månader sedan sist.
 
Oliidligt är också det, att jag borde bestämma mej om vad jag skall göra med tuppskrället. Gud hur han är elak med speciellt Helmi. Den arma Helmi är annars också lägst i rang, men han är som pirun på henne, så i morse klockan 6 blev jag förbannad och kastade ut elakingen i hönsgården. Där fick han sitta och fundera över sina synder till kvällen. Han hade det inte alltför hårt. Han hade ju mat och vatten och det var 7 grader varmt så det gick ingen nöd på honom men tror ju inte han lärde sej, tyvärr. Så det lutar mot tuppgryta endera dagen...Problemet är slakten. Och att det inte är alltför mycket att äta på honom. Den andra tuppen är snäll än så länge så han får behålla livet tillsvidare. Vi får se. Jag måste se över filèkniven. Finns den alls, eller inbillar jag mej..Kanske jag måste köpa en.
Men sedan är det inget som hindrar...eller....
Fast nu när jag skulle ladda ner foton så kom jag ju ihåg att den andra tuppen minsann kan vara dum han också, har tillochmed bildbevis när han skall till att nypa Helmi i nacken! Hon tvärvänder. Sekunden före satt hon och såg stolt ut med en hög ägg jag hittade bakom havretunnan. Hon ser nästan ut som om jag borde tro att det är hennes! Men det är det inte..
 
Tuppen Aurora i färd med att hugga Helmi i nacken ..
 
Stunden före satt hon med en hög ägg i godan ro..

akut valpfeber...

Jag har drabbats av värsta sortens feber.. Bara babyfeber, hästfeber och möjligen bilfeber går att mäta me detta..
Boo var ju hejdlöst ullig och gullig när han var liten. Tänk om man skulle ha en valp han är morbror åt!
Härlig är han ju ännu, mammas pojke som han är <3
Jag hör TYVÄRR inte till dom där förnuftiga människorna som tänker igenom och funderar och grunnar veckovis-månadsvis hur man skall göra eller inte göra.
Nä- jag vill helst ha nåt jag bestämt mej för att vilja ha, genast, meddetsamma, på momangen, NU.. Tyvärr som sagt..
Ibland.. Ytterst sällan, men dock  ibland kan jag ta mitt förnuft till fånga  :)
 
Jag kommer inte att skaffa valp nu genast meddetsamma nu, ifall ni undrar.. Men i vår? DÅ har jag minsann grubblat klart!
För att eventuellt inte vara den enda med valpfeber skall jag botanisera bland babybilderna på Boo  :)
Han var såå söt !!  ( Jag hoppas bilderna inte är förvridna, dom ser så ut nu :(  )
Nå? drabbades ni ens av en liten släng  med valpfeber ??
 
 

livet och levernet

 
Jag har kommit fram till att jag har psykosomatiska besvär eller nåt i den stilen, för har jag morgonskift, ja då kan man slå vad om att jag sover som en kratta.. Jag somnar snällt men sedan vaknar jag ett-två tiden och bara snurrar runt utan att sova till fyra-fem tiden.. och, ja-sedan skall man ju upp redan 5.30.
I natt sov jag således som en kratta.. I morgon är det kvällskift så det blir säkert, hoppeligen lite mera sömn.
 
Sedan blev jag lite smått eld och lågor i går när jag chattade med Boos uppfödare.. Hon ska kanske ta valpar av Boos syster.. Hon är ganska lik Boo, väldigt vacker med andra ord  ;).. Så, utan att tala med gubben lovade jag på rak arm att ta en valp!! OM det blir nåt.. Härligt!  Jag fick valpfeber..Började fundera på namn och så..  :)
Vad heter era hundar ?
 
Titti
 
Alltså om denna lilla Boo inte är bedårande, då är inget det...Här är han ganska ny hos oss.
 
Vart månne min kommentar om att det var trvligt att märka att ni kom och läste trots några(?) dagars bloggtorka??? Så tack!!
 
 
 

bloggtorka

 
Har haft ett allvarligt fall av bloggtorka. Pga , ja , jag vet inte. Har inte haft nåt att skriva om, och framförallt har jag inte orkat skriva.
Det är nästan så jag misstänker narkolepsi eller något.. Jag är så fruktansvärt trött, skulle kunna sova dygnet runt.
 
Nå, skit i det, det hör till denna underbara årstid.. Regn morgon,middag,kväll, Samt ett underbart mörker, när det på sin höjd är skymning någon timme mitt på dagen. Skulle det ens komma ett litet lager snö, eller ens vara kallt så skulle det vara ljusare.. MEN NEJ ! Har det bestämt sej för att regna så...
 
Så skit i det med..
 
En sak som får mej på gott humör är Nugget. Nu är den redan en och en halv vecka. Växer och piper och är allmänt gullig <3. Resten av hönsena dvs "småttorna" fick lov att flytta ut till de stora fula hönsena, så att Nugget med mamma Siri fick ett hörn av det lilla hönshuset för sej själva. Det går bättre än jag trott, fast dom små stackrarna klämmer in sej i hörnena och vågar komma fram först när dom stora ,fula sitter på pinnen och ska sova.
Men dom vänjer sej hoppeligen.
 
Nästa år blir det hönshusbygge.. Detta lilla hus duger inte. Så är det..Planerade för blomstrande framtid innom hönsodling med en kompis , då vi var ute och GICK I REGNET !!  7 kilometer, inte illa, va!
 
Nu ska jag gå ut och ta ett pinfärskt foto av gullegrynet  Nugget, så ni får gotta er  :)
Detta är alltså världens åttonde underverk, typ..   <3
 
 

lyssna...

På Negative..Vilka sånger, vilka ord.. Den unge mannen som bildat bandet har bott på barnhem och bestämt sej i ung ålder för att bli rockstjärna..Och banne mej, det blev han, med besked! Han e bara så skitbra!
Köpte en cd för länge sedan, gud vet vart den tagit vägen.. Beställde just en ny..
http://cdon.fi/musiikki/negative/sweet_and_deceitful-396738  Den var sjukt bra..
Sedan beställde jag den nyaste också, fast jag inte vet hur den låter..
http://cdon.fi/musiikki/negative/neon-11361403
Jag vet inte om detta funkar. Men lyssna och titta..http://www.nelonen.fi/ohjelmat/vain-el%C3%A4m%C3%A4%C3%A4/katri-helena
Har torkat en tår eller två..
Youtuba vidare och bli förälskade !!
<3 Jonne Aaron <3  :)
Månne jag har nån jävla kris...   ;)

:(

Idag på morgonen var det ett hål i sista ägget. men när jag kom hem, hade mamma höna övergivit det och det var kallt... Vis av misstaget igår tog vi in den, under värmelamppan, ögonen var klara men den fick inget liv.. Efter dryga 40 minuter gav jag upp hoppet.. DÅ skrev en på nätet att man kan hamna vänta i upp till 2 timmar! Hur är det medicinskt möjligt att vara så död i 2 timmar och mittiallt få liv??
Vis av även detta, skall kycklingen (om det går tokigt flere gånger) ligga under lampan ett dygn förän den begravas....
Så av 4 fina, befruktade ägg, blev det en kyckling.. Håll nu tummarna för en liten flicka, tack!

babylycka och olycka

En liten pigg kyckling pep och hade sej i morse när jag var och kollade läget! Riktiga Kajsa Kavat :)  !
Men sedan började motgångarna.. Jag flyttade Siri med ägg och kykling till en stor kaninbur, for iväg och handlade och uträttade lite andra ärenden och när jag kom tillbaka hade en kyckling kläckts, den var halft ur ägget, men utanför "boet" och den var kall och slattrig. Jag kände och hörde på den men det hördes inget. Jag antog att den var död..Jag begravde den...
Sedan hjälpte jag en på traven då hinnorna hade torkat, den sprattlade och pep och verkade livskrraftig. Efter några timmar var den död den med. Suck och snyft..
Det värsta är att nu när jag berättat detta på munanetti så säger alla att kycklingar kan klara sej fast dom blivit kalla... HERREGUD!!! Den skulle helt säkert ha klarat sej bara jag min ärkeidiot skulle ha fattat att värma upp den !!!
Jag ältar och vältar detta och blir bara mera förbannad och lessen.. Varför gjorde jag inget? Jag skulle ha kunnat sätta den under mamman ens. Men nä, jag skulle promt begrava den lilla..håhhåjaa..
Nu är där ett ägg kvar som inte alls börjat kläckas + Kajsa..
Nästa gång sätter jag kycklingen under värmelampan fast den är stendöd. Det är säkert !
 
Den lilla Kajsa Kavat, henne/honom är det ruter i <3, hoppas det är en höna !
 

kyckling på g !!!!!

Du store tid, idag när jag kom hem från jobbet var det en SPRICKA i ett av äggena. Siris eget var det..
Det piper och sprattlar innuti !!
Jag blev ju helt till mej, släpade in kaninburen i hönshuset,den rymdes precis in i hörnet bakom värpredet..
Dit får Siri med småttor flytta imorgon, bara resten också ger sej till känna..
 
Inte vet jag vad jag tänkte på när jag köpte ett 7,5 m2 hönshus......
Låg vaken en natt och kom fram till att det duger som litet vedlider.. Jag är i stort behov av ett STÖRRE !!!
Så om någon har en 6x3 meters barack till salu så....
 
Vackra Siri skall bli mamma, any minute now...
 
 
Den här har blivit stora pojken och galde ( jag vet att det heter gol..) första gången igår :)

jag och teknik..

är typ världens sämsta kombo.. Jag blir helgalen på allt som stärvar och vägrar funka. Det är saker som alla andra får att funka hur lätt som helst. HUR I HELVETE kan allt alltid jävlas? Det är ingen skillnad om det är skolans
e-post, svägerskans blogg, eller nåt annat som kräver lösenord. Som keltainenpörssi osv, i all oändlighet!
Först vägrar sidan funka, sedan när den äntligen funkar, ja då är det nåt annat med sidan som inte funkar... herrejämmer mina arma never..

beslutsångest...

Ska vi koka skinkan eller steka den i år??
Det är stora frågor det där..I fjol stekte vi, några år i rad före det kokade vi den.. Man borde kanske ha en som man kokar och en som man steker ??
 
Det var nu det mindre problemet. Det större är att studera / ick studera. Lutar hårt mot att icke studera för tillfället. Få se.
Jag är för gammal för att inte ha nån fritid, eller åtminstone att alltid ha känslan av att jag BORDE göra nåt (som hör till skolan).
Dessutom höll inte skolan löftet om att det skulle vara 2 kvällar i veckan, onsdag och torsdag. Nä, vi har varit i skolan 3 gånger i veckan, i medeltal, dessutom mycket dagar, inte kvällar som det skulle vara.. Så vi får se!
 
Trevligt vackoslut!
 
Kaninerna på sommarlov.. (R:I:P finaste Bubblan..hon har dock varit borta över ett år redan, men ändå..)
..(