tittitherese.blogg.se

Om livet och levernet på bondvischan. Om djurena, studierna och ja, livet helt enkelt.

Voffordåådå?

Voffor skall allt plötsligt vara så invecklat, svårt och eländigt??
Voffordåådå ??
 
Voffor fick hästen sådan fnatt av flytten att det inte var praktiskt hållbart att ha den kvar ? Den fick faktiskt flytta hem igen, hans huvud höll inte flyttstressen. Den blev som förbytt. Ingen tanthäst inte.. Voffordåådå??
 
Voffor blidde det inga kycklingar trots att Siri nog legat fint på äggen? Grannen blev utan hönsbabysar och Siri fick underkänt , trots idogt arbete i 3 hela veckor.. Voffordåådå??
 
Voffor lyckades Chibi med att inte se efter SIN kyckling då ? Den låg död och kall en bit från boet när jag kom dit. Den hade torkat, men inte riktitgt ordentligt. Chibi hade säkert gått för att äta och kycklingen hade hängt med, och blivit kvar när Chibi for tillbaka.. Voffordåådå ??  :(
 
Jag måste få till ett hörn för ruvaslystna höns, nu låg en annan i boet, och om hon börjar ruva måste jag fixa ett skillt utrymme till dom på nåt vis..
Dessutom vill jag ha en liten tupp till småhönsen. En Chabo skulle inte vara helt fel !
 
Neej en så tråkig dag..
 
Hoppas er var bättre..

lättad x 100

 Är så lättad så jag skulle kunna gråta.
Imorgon kanske jag delar av mej varför.
 
Väntar dessutom på att 5 ägg skall till att kläckas. Min Siri har faktist jobb :
 
 kläcka ägg åt grannen . Hoppas det nu blir några babysar, det var faktiskt beräknad dag idag..
 
www.honshus.wordpress.com  här kan ni läsa om höns :) Och de finfina förberedelserna som gjorts för kycklingarna..
 
 
Mors,
Titti
 
Chibi som babys, hon ruvar också som bäst ! Den 21.2  skulle det kunna komma nån pikiliten kyckling :)

ledigt från sej själv ?

Kan man få det ? Just nu är jag dödens led på mej själv.
 
Har nu haft lediga dagar och ändå inte fått nåt uträttat. jag har ju varit sjuk men inte så sjuk att man nu inget får gjort.
Herregud att jag är jobbig ! Tänk om man nån enstaka gång skulle fungera som majoriteten av människor funkar.
Bläääh...
I hopp om bättre feeles.
Hejhopp, Titti
 
Ett random foto igen.. (ÄÄÄR det samma jävla bukett ännu?? Kan det vara möjligt?)

Vändagshälsningar från sjukstugan...

Gubben lyckades med att smitta ner mej. Jag som sällan eller nästan aldrig har (hade) feber har nu feber för andra gången på några månader..Vad beror det på?
En hemsk hosta som knäcker min annars sjuka rygg har jag också lyckats med att dra på mej.
Jag tycker inte synd om mej själv fast det onekligen låter så :)
 
Inget annat att rapportera nu.
MEN FIRA EN FIN VÄNDAG ALLIHOPA !! Puss på er!!
Werthmanns Blomsterhandel
http://www.facebook.com/AbWerthmannOy?ref=ts&fref=ts
 
 
 
 

rida = magmuskler :)

 
Workout som heter duga är det att rida. Det vill jag påstå idag. I tiderna med Vidja hade jag ganska sällan sjuka muskler efter att ha ridit ut, hon hade så små nätta gångarter.
Älgen Humu däremot har väldigt stora/långa kliv, så min stackars mage har hamnat att jobba! Tänk vad bra!! Kanske man tillochmed fixar några muskler av bara farten :)
Annars så har han fruktansvärt trevliga gångarter för att vara ex-travare. Han har tävlat så sent som i december. Riktit fin trav och trevlig rund galopp.
Har fortfarande inte haft kameran med mej ? Konstigt. men där står han med täcket på, så det finns inte så mycket att fota, men vänta tills det blir vår och täcket flyger sin kos! Han är verkligen riktigt riktigt fin !
 
Sådant..
Hejssvejs,
Titti med magmuskler som känns :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

första ridturen !

Igår kom min arbetskompis och red Humu. Hon har själv en rätt så lättfotad häst, så hon är van vid det mesta. Hon sa att Humu är hemsk.. Det var ioförsej efter 10 meter. Sedan när vi var klara hade hon nog bytt åsikt lite :).
Det var en evig tur att hon "tvingade" upp men också, jag är för gammal och harig för vilda hästbiläten, men det gick bra ändå och idag var vi då ut på vår första tur på vägerna i byn. Humu skötte sej finfint!
Enda problemet var att det är halt och han har inga bakskor ännu. Men det fixar sej snart hoppeligen, bara flocken sätter sej.
 
han har ju kondis för 2 hästar, ex-travare som han är.. Jag hade sällskap av isa och Igge, som blev svettig av allt travas, medans Humu inte blev svettig knappt alls.
Det blir nog bra bara det blir färdigt, fast jag redan var nära att ge upp. Han har ju bara varit här en dryg vecka.
 
Från att tala intressanta saker till dom mindre intressanta : Kommer ni ihåg vedhelvetet jag genomled i somras?
Ja, nu så är veden så gott som slut. Visserligen brukar den vara det varje år denna tid, vilket bara bevisar att det är en omänsklig ansträngning att fixa ved till hela vintern för en enda människa. Hoppas vi skulle kunna hjälpas åt nästa sommar. Om BÅDE jag och gubben skulle fixa varsina 20 kubik så skulle det räcka  ..
 
Att sånt idag.. Skönt med ännu en dag ledigt..
 
Ett random foto igen ( finns liksom inget man kan fota, i stallet är det fullt upp att fixa hästen så man hinner inte ta några bilder..)
 

jobberii o jobberaa..

Denna vecka var det ingen barnlek att jobba. Jag tycker det har varit tal om att efter ett nattskift skall man ha en dag ledigt, men det hade nu inte jag utan har jobbat häcken av mej, med grande finale i dag med 14 timmars pass, med de mest kritiska patienter.... MEN, det är värt det för nu har jag ledigt i hela 3 dagar.
 
Äntligen är alla 3 ungarna hemma, det är 3 veckor sen sist. Den äldsta ungen kom hem från några millitäriska övningar med hakan och kinden uppskrapade.
Trevligt ändå att alla är hemma <3 Dessutom hade dom tagit in ved, skottat snö, skött hönsen och sågat hål i isen så jag fick gå och doppa mej efter bastun..Nu mår jag prinsessa !!
 
Gonatt på er o trevligt veckoslut!
 
Ett random foto : råkade bli samma sabla bukett som här tidigare i ett random foto..
 
 
 
 
 

nog kan man..

Ställa till det för sej.
Men jag skulle inte vara jag om inte det hände alltid nu och då. När jag riktigt börjar fundera, är jag så gott som pro på att ställa till det för mej, på ett eller annat sätt. Det är absolut inte första gången, långt ifrån!
 
Nu har jag ställt till det för mej så, att jag gått och köpt häst. Just det! Det tar tid och pengar, man ångrar sej så gott som en gång i kvarten till att börja med. Tids nog blir det mera och mera sällan och bäst som det är , så tackar man sin skapare för att man slog till! Detta är alltså vad jag väntar på..
 
Med Vidja, den underbara lilla islänningen kändes ju allt bara helt rätt från början, och jag började ångra mej först när jag gjorde det dumma beslutet att sälja henne.. Som ni ser, är jag bra på att fixa till saker och ting och sedan gräma mej..
 
Nu är det i omvänd ordning ,hoppeligen,  först gräma sej och sedan tycka att allt är rätt..
 
Humu var ju helt underbar när jag var och provrida honom, men eftersom han har dallat på i samma hage hos samma människor hela sitt elva åriga liv, så är det fullt förståeligt att han tycks ha fallit ner från skyarna.
 
Tänk er själva! Bli släpade till en okänd stad, av okänd anledning, till okänt hus, okända människor och okänt allt. Visst sjutton kan man få lite ryck för mindre! Men hoppeligen går rycken över hastigt och lustigt..
Idag fick herren nya skor på framfötterna- nu är det bara att börja rida. Han är ju van med 8 broddar/hov, så med bara en sko på ena framfoten ville inte jag fara fram på den isiga vägen.. Den andra framskon tappade han i bara farten och de båda där bak, togs bort av säkerhetsskäl.. Inte trevligt för nån att hamna i vägen för en hov med 8 bråddar.. Skorna där bak får han tillbaka bara det lugnat ner sej i hagen lite..
 
Sånt är livet !
Titti , den okloka..
MEN MAN LEVER BARA ENGÅNG. INGEN STÖRRE VITS ATT SITTA OCH ÅNGRA SEJ VID 60-70, ATT MAN INGET GJORDE SÅ LÄNGE MAN HADE "UNGDOMEN" OCH HÄLSAN ATT SKAFFA HÄST...
 
 
Humu :