tittitherese.blogg.se

Om livet och levernet på bondvischan. Om djurena, studierna och ja, livet helt enkelt.

hjärtat vs hjärnan ...

Har ni någongång låtit hjärtat styra, fast hjärnan sagt ifrån så gott den kunnat?
 
Jag är ju missbildad på det viset, att hjärnan och hjärtat inte alls verkar tillhöra samma kropp. Hjärnan FATTAR nog sådär riktitgt på riktigt att man klarar sej utan hästar och höns, kanske tillockmed utan hundar, kaniner och marsvin.. Men det är hjärnan det..
Hjärtat däremot proteseterar villt mot sådant liv där inga djur finns. Speciellt då hästar. Och det nöjer sej inte med vilken jäkla häst som helst heller, nej, den skall helst vara en  egen. Så att det kostar så mycket som möjligt (säger hjärnan) men det arma hjärtat KAN inte rå för att det känns som att en egen är en egen, kosta vad det kosta vill, medans någon annans häst är någon annans.. Kan säljas bäst som det är, eller värsta tanke: man blir grundligt förälskad i en häst man inte kan köpa! Det skulle vara fasansfullt.
Bättre alltså att hålla sej från hästar som kan tänkas försvinna ur ens liv så där huxflux..Och invänta tider där det är möjligt att vara hästägare..
 
Min man skulle vara utom sej av lycka om jag bara hittade en hobby som inget kostar eller allra helst, skulle inbringa lite pengar !! Typ morotsodling !! Nog skulle det väl vara underbart att vakna varje morgon och ränna ner till trädgårdslandet för att titta hur mycket de små liven växt under natten!! Tänk bara på alla euron som skulle rulla in när man vattnat och ansat , knippat och SÅLT sina små älsklingar!! Vilken hobby !! Va??!! Inte ?? Tänkte väl det !
 
Tillbaka till ruta ett då. Jag vill ha en häst!! Endera min egen , eller så en på foder. punkt slut. Ingen diskussion om morötter och porslinsmålning.. (Vilket också kan bli rätt så dyrt om man blir helt frälst..)
 
En fjording kanske?
Denna tinker  här är vääldigt vacker, men skulle nog inte vilja ha en med såå mycket hår..
En finsk häst, är alltid en finsk häst..Fina är dom.
Kan inte hjälpa det med islänningarna ligger närmast hjärtat.. Dyr smak :(  En islänning kostar massor, medan man skulle kunna få en ex-travare som säkert skulle vara trevlig den också för en bråkdel av priset..) Men vad gör man?? Hjärna vs hjärta ! Vilken skall vinna, eller kan dom kanske kompromissa lite?
 
Det var dagens fråga.
(bilderna är tagna från nätet)
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: